Zondag 29 maart om 16.00 weer zondagsmatinee in het MFC.


Het zondagsmatinee is weer terug met een optreden van 2 duo’s uit Oudwoude, te weten “de buormannen” en “better let as net“. Zaal open om 15.30.

Even voorstellen:
Het duo de Buormannen bestaat uit : Fré de Vries (gitaar, mandoline en zang) en Ben Osinga (gitaar en zang).
Zij wonen respectievelijk aan de Wygeast 51 en 47 in Aldwâld en spelen zo nu en dan samen op tuin- en oliebollenfeestjes .
Het repertoire bestaat uit Friestalige nummers met eigen teksten en oude Americana nummers.
De Friestalige hilarische nummers komen uit de tijd van Swier Izer uit de jaren 90 waar Fré een van de duo leden was. Deze middag gaan ze ook nog een nummer van Hepie en Hepie ten gehore brengen!

En
Duo “better let as net” ofwel Ruurd en Willem, beiden koorleden van het popkoor “de Sangersjongers” van Oudwoude, hebben in de zomer van 2019 besloten samen muziek te gaan maken. Ruurd zingt en speelt mondharmonica en Willem zingt ook en speelt gitaar, mondharmonica en ukelele.
Hun repertoire is veelzijdig n.l. Nederlandstalig, Engelstalig maar ook Friese liedjes. B.v. Nederlandse potpourri’s met Amsterdamse en Oudhollandse liedjes maar ook Guus Meeuwis, Adele Bloemendaal, Gerard Cox, vader Abraham komen aan bod.
De Engelstalige nummers b.v. van Creedence Clearwater Rivival, the Kinks, the Beatles, Simon and Garfunkel, John Denver, Ralph mcTell enz.
Ruurd neemt het vocale deel van de Friese liedjes voor zijn rekening b.v. van de Wico’s en Griet Wiersma.
Zij maken ook muziek voor ouderenverenigingen maar b.v. ook bij zorginstellingen. Ook voor de oudere jongeren zoals zijzelf maken zij graag gezellige muziek.

  • buormannen
  • better let as net