Aldwâld op ‘e praatstoel zaterdag 11 februari 2017, opgeven via praatstoeloudwoude@gmail.com (voor meer informatie press read more)

11 februari 2017: Verhalenwandeltocht ‘Aldwâld op ‘e praatstoel’

Er was eens… een dorp vol verhalen. Dat dorp hoeft u niet ver te zoeken: het heet Aldwâld. Ons dorp zit vol verhalen. Over bijzondere mensen en opmerkelijke gebeurtenissen uit de streek. Mooie vertellingen van lang geleden of van nog niet zo ver terug. Waar gebeurd of misschien toch niet?
Op zaterdagmiddag 11 februari 2017 kunt u dat zelf ontdekken als u meedoet aan een bijzondere winterse wandelroute: Aldwâld op ‘e praatstoel. Op die middag bieden acht markante gebouwen in ons dorp elk onderdak aan een verhalenverteller. Acht verhalenvertellers uit Oudwoude slepen u mee in mooie en boeiende verhalen over mensen, huizen en gebeurtenissen uit de regio.

Vier verhalen op een rij
De gastvrije bewoners van acht karakteristieke panden verwelkomen de deelnemers aan de tocht bij zich thuis. Daar zit de verhalenverteller klaar om zijn of haar verhaal aan het bezoek te vertellen. In het Fries of in het Nederlands, dat is maar net wat de verteller wil. Na zo’n twintig minuten is het verhaal ten einde en kunnen de bezoekers naar het volgende huis wandelen, waar een nieuw verhaal hen wacht.
Zo kan elke deelnemer die middag genieten van vier verhalen uit Oudwoude of uit de omgeving.

Wygeast-route en Foarwei-route

De verhalenwandeltocht kent twee routes: de Wygeast-route en de Foarwei-route. Elke route voert langs vier panden met elk een verhalenverteller en neemt een middag in beslag. Deelnemers aan de tocht lopen één van beide routes. Iedereen vertrekt vanuit MFC ‘Hústerwâld’ in een groepje van hooguit 15 personen. Elk groepje begint bij een ander huis. Als de eerste verhalen zijn afgerond schuiven alle groepen door naar het volgende huis op de route. Dat gaat zo door tot iedereen alle vier panden op de route heeft kunnen bezoeken en ‘rond’ is.

Praktische gegevens
Wilt u meewandelen en meeluisteren? Dan is het goed het volgende te weten.
Alle groepen vertrekken op zaterdag 11 februari 2017 om 14.00 uur vanuit MFC ‘Hústerwâld’. Vanaf 13.30 uur is het mogelijk (voor diegene die zich hebben opgegeven) kaarten te kopen aan de kassa in het MFC. De kosten voor deelname zijn 4 euro per persoon. Een kop koffie of thee halverwege de tocht is daarbij inbegrepen. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar. We verwachten dat tussen 17.00 en 17.30 uur de laatste verhalenverteller zijn of haar vertelling afsluit.

Meedoen? Vooraf aanmelden!
Wilt u ‘Aldwâld op ‘e praatstoel’ meemaken? Dan kunt u zich daarvoor opgeven via het e-mailadres praatstoeloudwoude@gmail.com. Komt u met meer personen? Geef dan van elk persoon de naam door. U ontvangt van ons bericht over uw deelname. Hoe eerder u zich opgeeft, hoe zekerder u bent van een plek. Het aantal deelnemers is namelijk aan een maximum gebonden.
Wij zien u graag op 11 februari!

Greetje Dijk, Bearn Bilker, Ankie Viguurs en Marion Koens